10 Adımda Şık Stil Tüyoları

kadın giyim

Tarz giyim modelleri neler? Yeni stiller ve giyim tarzları kadınlar için her zaman önemlidir. Nerede ne giyilebileceği her zaman büyük bir soru işareti oluşturur. Her ne kadar yeni ve tarz bir görünüm için pahalı giyimleri tercih etmenin şart olduğu düşünülse de oldukça yanlış.

Zira ufak dokunuşlar ile de stil sahibi olmanız da mümkündü. Farklı kumaşları karıştırabilir, tek renk giyebilir ya da sadeliğe yönelerek aradığınız sonuçları elde edebilirsiniz.

Farklı Dokuları Buluşturma

Kadın kıyafet kombinleri arasında yeni fikirler arıyorsanız, farklı dokuları birleştirerek en uygun çözümleri elde etmeniz mümkündür. Tek stilde farklı kumaş türleri kullanabilir, böylece havalı ve çekici bir tarz oluşturabilirsiniz. Bu kapsamda derilerden ipeklere, fitilli trikolardan süetlere kadar her şeyi ele alabilirsiniz.

Stil sahibi olmak için söz konusu kumaşların değişik tonlarını tercih edebileceğiniz gibi aynı tonlarını da düşünebilirsiniz. Böylece daha minimal bir görünüm elde edebilirsiniz. Ancak maksimalist bir görünüm istiyorsanız farklı renkleri tercih edebilirsiniz.

Takımları Tercih Etme

Kadın stil giyim içinde her mevsim takımları tercih etmeniz de mümkündür. Özellikle son zamanlarda bu oldukça popüler hale gelmiştir. Her ne kadar bir dönemler pantolonlu ve etekli görülseler de artık oldukça farklı konseptler görülmeye başlanmıştır.

Bu bakımdan yeni bir stil sahibi olmak istiyorsanız triko takımları ya da eşofman takımlarını düşünebilirsiniz. İki ayrı parçadan oluşan bu setler, kısa süre içerisinde stilinizi üst seviyelere taşımanıza yardımcı olur. Üstelik kombini tamamlamak için aksesuar ve ayakkabı seçmek yeterlidir.

Üzerinize Göre Tercih Etmek

Şık kadın giyim içinde dikkat edilmesi gereken konulardan biri üzerinize göre olan eşyaları almaktır. Birçok kişi çok beğendiği ancak dar gelen bir giysi modelini zayıfladıktan sonra giyeceği düşüncesiyle alır.

Ancak zayıflasanız bile elbiseyi ondan sonra sevmemeniz büyük bir olasılıktır. Aynı zamanda zayıflayana kadar geçen süreçte o giysiye olan ilginizi kaybetmeniz muhtemeldir. Dolayısıyla stil sahibi olmak için güne uygun çözümlerde bulunmanız tavsiye edilir.

Eskilerden Vazgeçmek

Günümüzde en çok yapılan hatalardan biri eski kıyafetlerin hala tutulmasıdır. Bunların giyilmeyeceği bilinse bile farklı sebeplerden dolayı atılmaz. Ancak bu durum gardırobu dolu gösterdiği için sizi giysilerinizin olduğu yönünde aldatabilir. Dolayısıyla tarz iyim kadın için artık kullanmadığınız şeyleri atmak daha sağlıklıdır.

Böylece gerçekte ne kadar giysiniz olduğunu görebilir, buna göre stil sahibi giyimler tercih edebilirsiniz.

Farklı Markalara Göz Atmak

Günümüzde herkesin sıklıkla tercih ettiği markalar vardır. Ancak bu durum dolabınızın kopya giyimlerle dolmasına neden olabilir. Bu da stil sahibi olmanızın önüne geçer. Dolayısıyla farklı markalara ve modellere göz atmak size bir yenilik getirebilir.

Zira her marka özel seçeneklere sahiptir. Bunları incelerseniz de uygun kombin modelleri görmeniz mümkündür.

Askıları Ters Çevirmek

Vestiaire Collective tarafından yapılan bir 1araştırma, kadınların gardırobunda bulunan parçaların sadece yüzde 40 ile 60’ını kullandığını gösterir. Bunun bir sebebi de bir süre sonra giyilmediğini düşünmektedir. Böylece aynı şeyler devamlı giyilir.

Stil sahibi olmak istiyorsanız, dolabınızda giydiğiniz ve giymediğiniz şeyleri ayırmanın pratik bir yolu vardır. Eğer bir giysiyi giydiğinizde askısını ters çevirirseniz onu kullandığınızı görebilirsiniz. Düz olanları tercih ederek her güne tarz şekilde başlatabilirsiniz.

Tek Renk Modellere Bakmak

Elbise stilleri arasında tek renk giyinmek son zamanlarda büyük bir moda olarak görülmektedir. Siz de bu akıma katılarak tarz sahibi olabilirsiniz.

Özellikle toprak tonlarında ve ben renginde örülmekte olup lüks bir görünüm kazanmanıza yardımcı olabilir. Bunun dışında tek model giyinmek, giyimi kısa sürede tamamlamanıza ve zamandan tasarruf etmenize yardımcı olur.

Yeni Ayakkabılar

Kadın şık giyim kombinleri oluşturmak istiyorsanız, aykırı ayakkabılar da seçebilirsiniz. Burada yalnızca daha önce kullanmadığınız bir seçeneği ele almanız gerekir. Örneğin takım elbiselerde loafer kullanıyorsanız kalın tabanlı sneaker düşünebilirsiniz.

Saç Aksesuarları

Stil giyim için daha önce denemediğiniz saç aksesuarlarını düşünmeniz de mümkündür. Bu bakımdan balıkçı şapkalarını, yastıklı taçları, fedora şapkaları ve taşlı tokaları tercih edebilirsiniz. Böylece yüzünüze yeni bir renk getirebilirsiniz.

Tek Seferlik Almamak

Günümüzde birçok kişi düğün, mezuniyet ya da balo gibi etkinliklerde özel bir elbise alır. Ancak bu genellikle tekrar kullanılmaz. Buna karşılık küçük siyah elbiseler, aksesuarlar, takılar ve ayakkabılar ile de stil olmanız mümkündür.

Etiketler: şık stil tüyoları
Ağustos 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR