Ten Rengine Göre Kıyafet Seçimi Nasıl Olmalı?

ten rengine göre kıyafet seçimi

Kadınların giydiği elbise modellerinin ve en çok da renklerinin tenlerine uygun olması, kişilerin bu kıyafetleri çok güzel bir şekilde üzerlerinde taşıyabilmesi ve tam anlamıyla bu kıyafetlerin kişilere yakışmasını sağlayan önemli detaylardan biridir. Bu konuda özellikle en çok sorulan sorulardan biri ise ten rengine göre kıyafet seçimi nasıl olmalı? Sorusudur.

Kendilerine en çok yakışacak ve en uyumlu kıyafetleri bularak gardırobunuzu oluşturmak ve bu sayede her zaman şık ve zevk sahibi olarak gözükmek isteyen kişiler için en önemli noktalardan biri ten rengine uygun doğru kıyafet rengi veya renkleri bulmaktır. Bu sayede hem kıyafetin şıklığını daha iyi sunabilir hem de bu renk uyumu sayesinde cilt tonunuzu düzleştirerek bütünüyle güzelliğinizi ve tarzınızı yansıtabilirsiniz. Ten rengine uyumsuz olarak seçilen kıyafetler ise özellikle kişilerin oldukça soluk, cansız ve renksiz görünmesine neden olmakta, bu nedenle de kişilerin giymiş oldukları kıyafetler, etkileyici bir görünüm ortaya çıkarmamaktadır.

Ten rengine göre giyim, kişilerin hem vücutlarını hem de elbiselerini en doğru şekilde ön plana çıkartabilmek adına oldukça önemlidir. Bu konuda özellikle ten renginize yakın tonların tercih edilmesi, donuk bir görünüme neden olacağı için, teninizin rengi ve yakın renkler dışında bir elbise rengi seçimi yapılması gerekmektedir.

Ten rengine göre kıyafet seçimi yapmak isteyen kişiler, özellikle cilt alt tonlarını ve ten renklerini baz alarak bu rengin en iyi uyumu sağladığı renk veya renkleri tercih etmesi, oldukça şık bir görünümü beraberinde getirecektir.

Buğday Tene Yakışan Kıyafet Renkleri

Buğday tenliyseniz ve gardırobunuz için ten renginize uyum sağlayacak en doğru kıyafet renklerini merak ediyorsanız eğer; Buğday tene yakışan kıyafet renkleri konusunda aslında bu ten yapısına sahip kişilerin hangi renk elbiseyi giyerse giysin üzerine yakışma ve güzel durma ihtimali çok yüksektir. Ancak özellikle kum rengi, macenta gibi renkler, bu ten rengine en çok uyan kıyafet renkleridir.

Genel olarak açık tonlu kıyafetler, buğday tenli kişilere oldukça yakışmakta ve oldukça etkileyici bir görünüm oluşturmaktadır. Tenin ve elbise renginin birbirini tamamlayacağı açık tonlar arasında özellikle mavi ve lila rengi elbiseler de kişilere oldukça yakışmaktadır.

Buğday ten ile oldukça uyumsuz kıyafet renkleri de bulunmakta ve bu renklerin tercih edilmesi, kişilerin oldukça donuk ve hasta gibi bir yapıya ve görünüme girmesine neden olmaktadır.  Özellikle buğday tenli kişilerin tenlerinde sahip olduğu sarımsı ve yeşilimsi ton sebebiyle buğday tenliler şu kıyafet renklerinden uzak durmalıdır;

  • Sarı
  • Yeşil
  • Kahverengi
  • Beyaz

Gibi renklere sahip olan elbiselerin tercih edilmemesi gerekmektedir.

Mine Tan Butik olarak, buğday tene yakışan pek çok farklı renkte ve modelde kıyafetler sunarak, kişilerin en muhteşem uyumu yakalamasını ve oldukça şık gözükmelerini sağlamaktayız.

Ten Rengine Göre Kıyafet Rengi

Güzel ve şık giyinmeye düşkün kişiler, özellikle tercih ettiği kıyafetlerde ten renkleri ile uyumu bakımından kıyafetlerin renklerine oldukça dikkat etmektedir. Bu bağlamda özellikle kişilerin sahip olduğu ten renklerine göre en uygun renkler bulunmakta ve bu renkteki kıyafetler, kişilere oldukça şık bir görünüm kazandırmaktadır.

Ten rengine göre elbise seçimi yapılırken, özellikle kişileri daha canlı, daha renkli ve daha tarz gösterecek, sağladığı uyum ile kişilerin görüntüsünü tamamlayacak renkler tercih edilmektedir. Özellikle ten rengi ile aynı tonlardaki renklerin seçilmemesi, bu iki aynı tonun bir arada bulunması ile kişilerin cansız ve soluk bir görünüme sahip olmaması için oldukça önemlidir.

Ten rengine göre kıyafet rengi belirlemek isteyen ancak ten rengine en uygun kıyafet renklerini bilmeyen kişiler için özellikle ten renkleri ile en uyumlu ve şık bir görünüm kazandıracak olan kıyafet renkleri şöyledir;

  • Beyaz tenli kişiler için en uygun kıyafet renkleri; Borda, gri, kahverengi, mavinin tonları, yeşil
  • Buğday tenli kişiler için en uygun kıyafet renkleri; Mavi, lila, kum, macenta
  • Koyu tenli kişiler için en uygun kıyafet renkleri; Tüm renkler ancak özellikle yazları sarı ve beyaz tonlar

Cilt Tonuna Göre Kıyafet Seçimi

Cilt tonuna göre kıyafet seçimi, kişilerin kıyafetleri ile doğu kontrastı oluşturması ve bu sayede diledikleri şık görünüşe sahip olabilmeleri açısından oldukça önemlidir. Cilt tonuna göre kıyafet seçimi yapılırken özellikle cildin üst tonundan ziyade alt tonu dikkate alınmakta ve bu alt ton ile yakalanan kıyafet rengi ve tarzının kişi ile uyumu, harika bir birlikteliğe neden olmaktadır.

Soğuk alt cilt tonu için kıyafet seçimi yapılırken özellikle Lavanta, zümrüt, koyu mor, pembe, parlak ve buz mavisi gibi renkler tercih edilmesi gerekirken, sıcak alt tonlu kişilerin kıyafet seçimlerinde zeytin yeşili, orkide rengi ve menekşe kırmızısı gibi renkler oldukça etkileyici bir uyum sağlamaktadır. Nötr cilt alt tonuna sahip kişiler ise tüm renkleri üzerlerine kolayca yakıştırabilmektedirler.

Etiketler: ten rengine göre kıyafet seçimi
Eylül 27, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR