Vücut Tipine Göre Davet Elbisesi Nasıl Seçilir?

davet elbisesi

Davetler, özellikle kişilerin çok sık karşılaştığı ve her defasında elbise seçimi konusunda ne giyeceğine karar veremediği durumlardan biri olarak kişiler özellikle vücut tipine göre davet elbisesi seçme konusunda oldukça kararsız kalabilmekte ve kendi vücut tipine en uygun kıyafeti bulmaya çalışmaktadır.

Vücut tipine göre elbise seçimi, elbiselerin kişilerin üzerine oturması ve oldukça şık bir görünüşe sahip olabilmek adına oldukça önemlidir. Vücut şekline göre elbise seçimi yapılırken, özellikle kişilerin vücutlarındaki kusurları en iyi şekilde örten veya sahip olduğu etkileyici vücut bölümlerini ön plana çıkaran kıyafetlerin tercih edilmesi gerekmektedir.

Örneğin, hem alt hem üst vücudu geniş olan, kilolu kadınların vücut tipine göre abiye modellerini tercih etmeleri, kilolarını tamamıyla kapatmalarını sağlamaktadır. Dökdörtgen vücut tipine göre elbise seçiminde ise özellikle oldukça dengeli bir vücuda sahip oldukları için kişilerin özel olarak tercih etmesi gereken bir kıyafet modeli bulunmamakta, hepsini rahatlıkla giyebilmektedirler.

Armut Tipi Vücut Elbise Modelleri

Armut tipi bir vücut yapısına sahip olan kişiler için özellikle bu vücut yapılarını en doğru şekilde tamamlayacak ve sonucunda oldukça şık bir görünüme sebebiyet verecek pek çok tercih edilebilecek armut tipi vücut elbise modelleri bulunmaktadır.

Alt vücudun geniş ancak bel bölgesinin oldukça ince olduğu bir vücut yapısı olan armut tipi vücut yapısına sahip olan kişiler, özellikle kendilerine en çok yakışacak olan elbise seçimi konusunda kararsız kalmaktadır. Vücut tipine göre elbise modelleri içerisinde özellikle kadınlarda en yaygın olarak görülen vücut tiplerinden biri olan armut vücut için kişilerin tercih edebileceği ve bu vücut tipine en çok yakışan modeller şunlardır;

  • Halter, V veya Straplez yaka elbise modelleri
  • Kraliyet tipi, kloş etekli veya A kesimli abiye modelleri
  • Şifon kumaştan üretilen sırt detaylı elbise modelleri

Mine Tan Butik’e gelerek vücut şekline göre elbise arayışınız için en uygun ve en kaliteli kıyafetleri bulabilir, pek çok farklı etkileyici modelimiz arasından zevkinize en uygun kıyafeti en uygun fiyatlarla tercih edebilirsiniz.

Elma Tipi Vücut Elbise Modelleri

Elma tipi bir vücuda sahip olan ve gideceği bir davet için vücut şekline göre elbise bulmak isteyen kişiler, kendilerine en çok yakışacak ve üzerine oturacak modeli bulmak istemektedir. Elma tipi vücuda sahip olan kişilerin üst bedenleri daha geniş ancak alt bedenleri daha dar olmaktadır.

Özellikle büyük ve dolgun göğüslere, geniş omuzlara sahip olan ancak kalça ve bacak bölgesi dar olan kişilerin sahip olduğu bu vücut tipi için özellikle en şık ve en yakışan Elma tipi vücut elbise modelleri, dar kalça ve ince bacaklar sebebiyle kısa veya mini elbise modelleri olmaktadır. Özellikle üst kısmı dökümlü ve koyu renkli kısa elbise modelleri, bu vücut tipine çok uymaktadır.

Elma vücuda göre elbise seçimi için bu tarz modelleri tercih ederek oldukça şık bir görünüme bürünebilirsiniz.

Etiketler: davet elbisesi seçimi
Eylül 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR